Af med tøjet

bolig situation.

Eftersom jeg er i stand til at læse og bevæger mig rundt på diverse sociale medier, så står det ret klart at det nærmest er umuligt at finde en lejebolig til en overkommelig pris. Hvertfald i Århus og København.

Og jo, så kan man jo bare flytte væk. Men lad os lige se på det argument.

  • Billigere husleje og mulighed for faktisk at få en bolig.
  • Men hvad gør besparelsen, hvis jeg skal bruge de penge jeg lige har sparet på transport til og fra fx. skole?
  • Tid. Tiden jeg nu bruger på transport, bliver taget direkte fra den tid, jeg kunne bruge sammen med mine børn. De vil blive afleveret tidligere og hentet senere
  • Så få en bil. Ja – for det er jo slet ikke dyrt. Benzin, vægtafgift, forsikringer osv osv. (Udover det, er jeg så meget bybarn at jeg ikke har kørerkort. Det virkede overflødigt.)
  • PS. Lejligheden/rækkehuse i fx. Hjortshøj, koster faktisk ofte på den farlige side af 7000kr pr mdr. 

Så hvad nu? Min søde store søn Magnus, starter i skole til August, den lille i vuggestue lige efter nytår. Selvfølgelig vil det være luksus at blive boende i området, da Magnus så ikke skal væk fra venner og faktisk følges i skole med de andre. Dog er jeg villig til at cykle længere med ham, for at opnå det samme. Grundet hans særlige sensitivitet, er det i mine øjne rigtig vigtigt med vante rammer.

Jamen hvorfor søger du først nu? Uh ha da, nu gik jeg lige ind og fornyede mit medlemskab på boligportalen.dk og tjekkede udgående beskeder og indgående svar. 265 boliger har jeg søgt på 1 år (!!!), 265 boliger har svaret “boligen er desværre udlejet til anden side“.

Jeg går jo efter 3V. – til den store side eller 4v. De må max koste 8000kr inkl og så forsætter vi med ugentlig grød dag, ingen tv og et minimum af udgifter. Hvilket for os, er helt okay. Det er absolut noget vi er vant til og trives godt i 🙂 Så forstå det endelig ikke som brok.

Vi er ikke rygere, vi har ingen kæledyr og absolut heller ikke planer om at få det. Vi har ikke nogen aparte vaner, der larmer eller sviner. Vi hverken natfester eller holder morgenfester. Jeg kan endda smide i bunken at min baby, ikke engang græder om natten? Vi er flinke, behagelige mennesker. Typerne der hjælper de ældre naboer op af trappen og henter deres post. 

Hvorfor er du ikke medlem af en boligforening? Jamen det er jeg da også og har været siden 92′. Jeg søger alt fra midt – lystrup, fra midt til tilst og fra midt til stautrup og intet! Har fået tilbudt 2 gange fejlsøger rækkehus i skødstrup, til den nette sum af 7300 pr. mdr.

Men sådan er det bare. Jamen hvorfor er det sådan? Hvorfor skal det være fuldstændig umuligt at finde en bolig, medmindre jeg vil bo helt langt pokker i vold, hvilket ikke spare mig penge og gør at jeg skal bruge dyrebar tid på bus, tog og kørsel. Hvorfor skal en 2v. koste 6000kr og hvorfor er der SÅ lange ventelister via boligforeningerne?  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Af med tøjet