293 måneder

Ting du lærer med alderen

Bliver vi egentlig klogere med alderen, det vælger jeg at tro (håbe) på vi gør. Selvom min egen opførsel og valg, til tider modbeviser den påstand. 

1) Selvom man nogen gange brokker sig over det ekstra fedt på hofterne, at lårene rør hinanden eller at muffintoppen ikke kan blive spændt ind i bukserne, så har man det altså bedre med sin krop. 

2) Man tror man har styr på kærligheden, følelserne, hvem, hvad og hvor man skal falde for nogen. Men i virkeligheden er det man har lært, at det er indbildning, for man har ikke styr på en skid.

3) alle de ting man troede man bare kunne, når man blev voksen. Jo dem har vi lært – at vi stadig ikke kan. Jeg nævner i flæng: shoppe på budget, kun handle det ind vi skal bruge – uden der sniger sig en lille chokolade med i kurven, lade vær at sladre om andre, kun spise et stk slik og ikke hele skålen, stå tidligt op og få noget ud af dagen (velvilligt), procent regning, bankens renter, aktier.

4) det er okay at dit tøj er praktisk. Det kan faktisk betale sig at have behagelige sko på.

5) du kan ikke ændre folk omkring dig, men du kan ændre dig selv.

6) at drikke med måde. Løgn!

7) søvn var som barn noget man prøvede at undgå. Som voksen har du derimod lært at den er en vital nødvendighed for at du kan være menneske.

8) du indser at ikke alle nyeste mode påfund er for dig. Kassebukser, palietter og lavtaljede,  måske det har lavet et comeback, det bliver bare ikke på min krop. 

9) du har lært at “fordi jeg siger” er en legitim grund. Når den kommer fra en voksen, bevares.

10) du føler ikke du går glip af noget ved at blive hjemme lørdag aften. For du ved, at det jo igen bare er en bytur som alle de andre.

11)  du har opfattet at det ikke nytter at jagte nogen for opmærksomhed. Hvis de ikke ønsker at give dig den, så er det ikke det værd. 

12) du indser at ikke alle vil kunne lide dig og at du ikke kan kontrollere alt – og det er helt okay!

13) du bliver flov på dine egne vegne, over den opførsel du lavede i teenage årene – og så kommer du over det. 

14) man lærer at passe på sig selv også for andres skyld. Man lærer egentlig at andre mennesker ville være på røven, hvis der skete en noget.

15) hvis det ikke er godt, så er det ikke sådan det ender. Hvis man vil det, kan tingene blive bedre. 

  
Ida

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

293 måneder