MOR JEG ER SYG!

Tigeren er et fabeldyr

Det der er absolut et must at have i barsels-ordbogen, for nybagte mødre, må vidst være “vidunderlige uger”, “tigerspring” og “udviklings spring”. 

Meget kort fortalt; en bunke forskere har forsket i en masse babyer. De har fundet ud af at alle (helt normale, sunde og raske) babyer har perioder hvor de skriger, er nogen hængetræer og bare mere besværlige. Det kalde de “stormfulde perioder”. Grunden til disse perioder, er pga at barnet gennemgår voldsomme forandringer i sin udvikling. Igennem disse forandring, lærer barnet noget nyt. Det kommer i “spurtperioder”, hvilket er et begreb der normalt bruges om væksten. Men nu også om den mentale udvikling. 

“Ud fra vores undersøgelser er vi nu i stand til at forudsige med en margen på helt ned til en uge, hvornår forældre kan forvente, at deres spædbørn skal igennem en af disse ”stormfulde perioder”.



Jeg har sådan set besluttet mig for at det var noget fis. At det var (endnu) en ny ting, hvor man rigtig gerne vil kunne forklarer alting, putte det i kasser med titler og navne på. Og det er jo altså en ganske almindelig ting at babyer i nogen perioder er noget mere umulige. Udover det, så fik jeg Magnus for 5år siden og der var ikke noget der hed “Tiger spring”. 

MEN MEN MEN .. Hvor er det irriterende at hver gang Bjørk har en tur af “umuligheds-syge”, så smugkigger jeg lige på vidunderlige uger og HVER gang passer den nærmest præcist. Så må nok bukke mig i støvet og tage til mig at det faktisk er et rigtig godt redskab til os nybagte mødre. 



Dog synes jeg at nogen bliver så “besat” af vidunderlige uger-teorien, at de tror noget er galt med babyen, hvis den ikke går i umuligheds-mode på den dato der står. Sådan vil jeg ikke have det. Er meget en mor der tager tingene stille og roligt. Så hvis han er umuligt, kan jeg jo gå ind og tjekke, måske få nogen gode tips og ikke andet.

Du kan også få “vidunderlige uger” som app. Den er kåret til “coolest app for moms”.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

MOR JEG ER SYG!